Header Interessante artikelen

Interessante artikelen

Onze denkwijze achter de foto's van 2023

In 2018 en 2019 hebben wij een 'Best of' artikel gemaakt, maar dit is er de laatste jaren niet meer van gekomen. Druk druk druk 😁In plaats van een 'Best of 2023' wilden wij het deze keer iets anders aanpakken. Wij hebben een aantal toffe foto's uitgezocht van 2023 en wij willen jullie graag laten weten waar wij allemaal rekening mee houden tijdens het maken van een foto. Zo krijgen jullie een kijkje in de denkwijze van een trouwfotograaf. Het schrijven van dit artikel bracht een hele hoop mooie herinneringen terug dus hopelijk genieten jullie net zo als wij van de foto's!

Waarom foto's worden bewerkt

Na het fotograferen begint het uitzoeken van de foto's en daarna het bewerken ervan. Elke foto moet geoptimaliseerd worden via het bewerken om het beste eindresultaat te bieden. Al bij het uitzoeken kunnen wij zien wat er uit een foto te halen valt qua eindresultaat. In dit artikel laten wij een paar voorbeelden zien met een kleine uitleg.

Panoramafoto's bij bruidsfotografie

Naast de 'normale' foto's maken wij soms ook panoramafoto's. Als de omgeving zich er voor leent kan het een heel mooi overzicht geven! Je ziet dan meer dan je eigen gezichtshoek. Het ziet er dan wel anders uit door de kromme lijnen maar dat kan het beeld juist zo leuk maken. Michael is een keer helemaal losgegaan bij Het Binnenhof in Den Haag, hij was net geen 360° rond gegaan. Omdat daar ook mensen rond liepen geeft het een grappig kijkplaatje.

Wij behoren tot de top 10 bruidsfotografen van de Benelux!

Dankzij de 11 Masters of Wedding Photography Awards die wij in 2022 hebben gewonnen staan wij op een gedeelde 6e plaats in de top 10 van bruidsfotografen die de meeste awards gewonnen hebben. Een geweldige prestatie die ons in een lijstje zet met andere top bruidsfotografen van de Benelux. In dit artikel geven wij iets meer uitleg wat dit betekend.

De kleur van het pak door de jaren heen

Wij zijn in ons foto archief gedoken en gekeken welke kleuren al onze bruidsparen voor het pak gekozen hebben. In dit artikel vinden jullie alle kleuren van de pakken die wij mochten fotograferen.

De beste tips voor jullie bruiloft van andere bruidsparen

Van bruidsparen voor bruidsparen: Wij vroegen onze getrouwde bruidsparen om een tip te geven die ze aanstaande bruiden en bruidegommen zouden willen meegeven. Deze tips zullen ongetwijfeld van pas komen tijdens jullie voorbereidingen op jullie grote dag. Lees snel verder, want wij hebben heel veel te gekke tips binnen gekregen!

Wij bestaan 10 jaar!

Een bedrijfje dat wij zelf hebben opgericht en al die jaren onderhouden, én waar wij volledig verantwoordelijk voor zijn succes zijn. Het voorziet ons en onze 2 studerende kinderen goed in onze levensbehoeften en daar zijn wij natuurlijk erg trots op! Lees hier meer over onze geschiedenis.

Aparte fotolocaties voor jullie bruidsreportage

Een bruidsreportage in een park, bos of stad is natuurlijk al te gek, maar er zijn zeker een aantal locaties waar jullie misschien niet zo snel aan denken. Ter inspiratie hebben wij een aantal aparte locaties voor een fotoreportage op een rijtje gezet.

Waarom wij een foto in zwart-wit soms mooier vinden

Foto's kan je meer laten spreken door ze zwart-wit te maken. Wij houden van pittig zwart-wit en geen flauwe grijzige zoals bij een standaard zwart-wit omzetting. In een zwart-wit foto moet wit nog wit zijn en zwart diepzwart. Maar daar gaat deze blog niet over, nee wij willen laten zien waarom zwart-wit soms mooier kan zijn en waarom. Al moeten wij toegeven dat het natuurlijk ook een kwestie van smaak is....

Kinderen op jullie bruiloft

Een artikel over de aanwezigheid van kinderen op een grote dag. We geven een paar tips en delen lekker veel foto's; een 'must read' voor iedereen die benieuwd is hoe wij fotografisch invulling geven aan kinderen op een bruiloft! Of het nu je eigen kinderen zijn of dat je veel neefjes en nichtjes hebt, je dag kan iets anders lopen dan een grote dag zonder kinderen. En waar jullie de gasten meestal kunnen vermaken met muziek, drankjes en knabbels, hebben kinderen iets andere wensen 😊

Best of 2019

Ik (Hiske) heb lang over de titel moeten nadenken want eigenlijk vind ik het niet helemaal de juiste benaming. Sommige foto heb ik gekozen omdat ik het verhaal er achter weet of vind ik hem tof omdat we er veel moeite voor gedaan hebben. Daarnaast wilde ik niet te lang wikken en wegen en snel kiezen...ik en keuzes maken is geen sterke combinaties. Maar als ik het aan Michael had overgelaten zal ik mij er vast mee hebben bemoeid.

De beste foto's van 2018

Hierbij onze beste bruidsfoto's van 2018! Maar wij moeten er meteen bij zeggen dat dit de beste keuze was op dit tijdstip. Een paar uur later zou het er anders uit kunnen zien. 😊 Keuzes maken bij al die foto's vinden wij erg moeilijk want de emoties van de dag spelen bij ons altijd erg mee. Uit elke bruiloft die wij mochten publiceren hebben we 1 foto gekozen; 1 die ons tijdens het kiezen heel even wat langer lieten kijken.1 2