Header De beste tips voor jullie bruiloft van andere bruidsparen

De beste tips voor jullie bruiloft van andere bruidsparen

28 november 2022
Van bruidsparen voor bruidsparen: Wij vroegen onze getrouwde bruidsparen om een tip te geven die ze aanstaande bruiden en bruidegommen zouden willen meegeven. Deze tips zullen ongetwijfeld van pas komen tijdens jullie voorbereidingen op jullie grote dag. Lees snel verder, want wij hebben heel veel te gekke tips binnen gekregen!
Tip: Kies een goede ceremonie meester die je helemaal vertrouwd!

Een super tip! Met een ceremoniemeester die je vertrouwd durven jullie de, door jullie tot in de puntjes verzorgde dag, uit handen te geven. Tenslotte willen jullie je geen zorgen hoeven te maken over de dag, maar willen jullie gewoon lekker genieten van alle mooie momenten met de aanwezige familie en vrienden. Willen jullie liever niet een dag gast belasten met deze taak? Huur dan iemand in zodat iedereen met volle teugen kan genieten van jullie grote dag!


Tip: Vergeet niet je schoenen uit te lopen of draag makkelijke schoenen.

Op het einde van de dag had deze tipgeefster het he-le-maal gehad met haar bruidsschoenen. Als je met voetpijn je dag moet afsluiten is dat natuurlijk ook niet leuk, dus: Loop die schoenen lekker uit van te voren! Wij zien ook regelmatig dat de bruid lekkere gympies meeneemt voor tijdens de reportage of tijdens het feest. Of draag die lekkere schoenen gewoon de hele dag! Nu wordt de bruid genoemd maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de bruidegom.


Tip: Kies een feestlocatie waar jullie en de daggasten kunnen overnachten!

Dit is een mooie tip waar je wellicht niet zo snel aan zult denken. De tipgevers vonden het erg prettig dat zij niet 'abrupt' afscheid hoefden te nemen van de belangrijkste personen na het feest. Tevens konden zij in de ochtend bij het ontbijt lekker napraten over de grote dag. Als extraatje kon iedereen ook gewoon genieten van een borreltje omdat zij niet na het feest naar huis hoefden te rijden! Natuurlijk kan het ook andersom: De nacht voor jullie grote dag overnachten op de locatie. Dan kun je meestal ook iets langer uitslapen.


Tip: Maak een realistische planning en plan alles niet te strak op elkaar.

Deze fijne tip is door meerdere bruidsparen gegeven! Het lijkt ook zo logisch maar in de praktijk kan het toch moeilijk zijn. Door her en der wat uitloop in het draaiboek op te nemen voorkom je gehaast tussen de activiteiten door en is er letterlijk tijd om te ontspannen. Ook voor jullie gasten is er meer rust als er wat uitloop is als er meerdere locaties in de planning staan. Laat de planning ook nakijken door meerdere personen die het beste met je voor hebben.


Tip: Let it go, ontspan en geniet.

Het is heel cliché, maar door veel bruidsparen getipt: De dag vliegt voorbij! "Time flies when you're having fun", zeggen ze wel eens, en zeker op jullie grote dag is dit geen loze uitspraak. Plan eventueel ook een momentje voor jullie samen alleen in op de dag, zodat jullie even een half uurtje kunnen onthaasten en van elkaars aanwezigheid kunnen genieten. Een aantal bruidsparen gaven ook aan er gegarandeerd dingen anders gaan dan verwacht, maar het waren echter wel die momenten, die onvoorspelbaarheid, die de dag extra bijzonder hebben gemaakt.


Tip: Kies voor een eigen trouwambtenaar of laat een familielid of een vriend(in) de ceremonie leiden.

Ook al zo'n tip waar je misschien niet zo snel aan denkt! Een eigen trouwambtenaar, en zeker een familielid of een vriend(in) maakt de ceremonie een heel stuk persoonlijker. Nu willen wij zeker de ambtenaren van een gemeente niet in diskrediet brengen, maar zij zullen toch minder tijd besteden aan het leren kennen van een bruidspaar. En pas als iemand je goed kent kan deze persoon de ceremonie persoonlijker maken. Let er wel op dat de kosten dan wel een stuk hoger liggen, maar het is zeker de moeite waard!


Tip: Zorg voor live muziek tijdens de lunch, receptie of borrel.

Live muziek op de achtergrond geeft een heel gezellige sfeer aan je dag! Natuurlijk geen grote band of een DJ achter de draaitafels, maar gewoon een relaxed achtergrond muziekje. Ideaal tijdens de lunch, diner, borrel, receptie; eigenlijk alle momenten waar je lekker aan het ontspannen met je gasten bent.


Tip: Houden jullie van dansen? Regel een dansworkshop.

Dit tipgevende bruidspaar begon hun feestavond niet met een openingsdans, maar met een dansworkshop! Onder begeleiding van 2 professionele dansers werd iedereen opgesteld op de dansvloer en gingen de voetjes van de vloer en de heupen los. Zo kregen ze iedereen in de 'mood' om te dansen, bleef de dansvloer lekker gevuld en het is natuurlijk super origineel!


Tip: Kies voor een (oer-hollandse) spelletjes middag in plaats van een receptie of borrel.

Toppertje! Dit hebben wij al een paar keer mogen meemaken en het is echt super ontspannen en een groot succes! Dit is een erg leuk tafereel voor zowel de mensen die meedoen aan de spellen als voor de mensen die gewoon met een drankje willen meekijken. Een grote boel van gezelligheid!


Tip: Het is jullie dag dus doe wat jullie graag willen en niet wat anderen willen of denken.

Hier mag je dus best een keertje een beetje egoïstisch zijn volgens de tipgevers. En daar zijn wij het zeker mee eens! Het is jullie grote dag en alhoewel jullie natuurlijk willen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft moeten jullie je niet te veel laten leiden door anderen. Er zijn overigens ook een hoop bruiloft-etiquette maar ook hier geldt dat jullie juist iets niet moeten doen als jullie dat niet willen.


Tip: Neem een anti-stress middeltje zodat je lekker slaapt de nacht voor de bruiloft.

Natuurlijk wil je op jullie grote dag lekker ontspannen zijn, maar een goede nachtrust is hiervoor wel een vereiste. Niet iedereen heeft even veel last van slapeloosheid bij spanning en stress maar er zijn genoeg bruidsparen die toch wel de nacht ervoor beter hadden willen slapen. Neem een kruidenmiddel als Valeriaan en ga op tijd naar bed, zodat je op je bruiloft lekker ontspannen bent en optimaal kunt genieten van alles om jullie heen!


Tip: Maak een document met daarin wat je hebt gekocht/besteld voor de bruiloft.

Hier denk je ook niet zo snel aan, maar als je een goed overzicht wil tijdens het voorbereiden van jullie bruiloft is deze tip onmisbaar! Jullie kunnen dan in 1 oogopslag zien wat je al hebt en wat je nog moet regelen. Zet er ook bij wat alles kost, dan hebben jullie meteen een overzicht van de kosten en wat je allemaal nog moet betalen. Deze tipgevers hadden ook gelijk alle bedrijven en contactpersonen erin gezet zodat ze alles overzichtelijk in 1 document hadden.


Hebben jullie nog meer goede tips voor andere bruidsparen? Laat het ons weten!

714

Bekijk ook eens onze andere artikelen