Wij steken kaarsjes aan

Wij bestaan 10 jaar!

23 oktober 2022
Een bedrijfje dat wij zelf hebben opgericht en al die jaren onderhouden, én waar wij volledig verantwoordelijk voor zijn succes zijn. Het voorziet ons en onze 2 studerende kinderen goed in onze levensbehoeften en daar zijn wij natuurlijk erg trots op! Lees hier meer over onze geschiedenis.


Met Licht Geschreven Fotografie bestaat al 10 jaar en is nog altijd 'alive and kicking'. 😁

Alle clichés die erbij horen als je 'eigen baas' bent kloppen ook zijn wij achter gekomen. Fotografie is onze hobby, maar het beslaat maar 50% van de vele, vele uren die wij in Met Licht Geschreven steken. Omdat wij vrijwel alles zelf doen (administratie, belastingen, websites, social media) geeft het wel nog meer het gevoel dat het bedrijfje je kindje is. Eentje die wij koesteren en waar wij hopelijk nog vele jaren van mogen genieten.

Hieronder vinden jullie een tijdlijn van de afgelopen 10 jaar om een kleine indruk te krijgen van speciale momenten in onze geschiedenis. Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat in ons gesteld is de afgelopen jaren, en de jaren die nog gaan komen. Wij doen niet (meer) aan actieve acquisitie en onze website + social media zijn de enige plaatsen waar wij ons werk tonen aan potentiële klanten. Dit werk staat op een hele belangrijke fundering: Alle positieve reviews/geluiden en alle mond-op-mond reclame die van onze klanten komen. Zij zijn enorm belangrijk en voor ons een indicatie dat wij ook doen wat wij heel graag doen; goed/mooi werk afleveren en klanten blij maken.

 Liefs, Hiske en Michael
Hiske Böhm Fotografie
Onze eerste website

De eerste website en de start van Met Licht Geschreven! Wij waren nog niet begonnen met bruidsfotografie dus dat onderdeel kwam een jaar later. Dat geldt ook voor Michael, die pas in 2013 actief werd bij Met Licht Geschreven. Vandaar dat het bedrijf toen ook als 'bijnaam' Hiske Böhm Fotografie had.

2012
|

Start bruidsfotografie
De website uitgebreider

Rond 2013 zijn wij begonnen met bruidsfotografie. Michael kwam meehelpen in het bedrijfje en hoewel wij in dat jaar 'slechts' 3 bruiloften hadden gedaan, liep dit aantal elk jaar flink op. De website werd uitgebreidt met bruidsfotografie en Hiske deed ook steeds meer portret fotoshoots. Wij kregen het dus drukker en drukker.

2013
|

Trouwbeurs Breda
Trouwbeurs in de grote kerk in Breda

In oktober 2014 stonden wij op de bruidsbeurs in Breda. Onze 1e en laatste uitstapje naar het in persoon verkopen van onze diensten. Samen met Linda, Michael's zusje, probeerden wij op deze manier onze bruidsfotografie een boost te geven. Het was een leuke ervaring, maar achteraf bleek een goede website waar je werk te zien is een veel beter uithangbord. Maar wij hadden nog veel te ontdekken in de wereld van ondernemensschap :-)

2014
|

Nieuwe huisstijl
Nieuwe huisstijl

In 2015 vonden wij dat het tijd was voor een nieuwe huisstijl. Een meer consequenter design dat wij konden toepassen op de website en onze reclame-uitingen. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor het onderste logo, dat wij nog steeds met trots dragen. De kleuren hebben wij wel aangepast naar een wat knussere kleurstelling.

2015
|

Workschop Damon Pijlman
Workschop Damon Pijlman

Twee jaar geleden keek Hiske al met een schuin oog naar de workshops van bruidsfotograaf Damon Pijlman, een bruidsfotograaf die zij toen bewonderde. Toen vond ze het nog te hoog gegrepen maar heel wat bruiloften verder was het in 2016 tijd voor haar eerste grote cusus: 3 dagen lang uitleg en uitdagingen rondom bruidsfotografie. Ze merkte dat ze wel wat schoppen kon gebruiken om uit de comfort-zone te komen om verder te groeien als bruidsfotograaf. De concurrentie staat tenslotte ook niet stil en moet je jezelf blijven ontwikkelen om bij te blijven.

2016
|

Afscheid Hornbach
Bij de Hornbach

Omdat de fotografie en ons vaste werk bijna niet meer te combineren waren, hebben wij in 2017 besloten om afscheid te nemen van onze werkgever Hornbach Bouwmarkten. Met de instelling dat wij later geen spijt wilden krijgen dat wij het niet geprobeerd hebben, hebben we de sprong in het diepe gemaakt en absoluut nog geen spijt gehad van deze beslissing.

2017
|

Start Jullie Momenten
Jullie Momenten

Om onze portretfotografie een beetje een eigen identiteit te geven besloten wij in 2018 om hiervoor een eigen naam, website en huisstijl op te zetten. Na veel nadenken over de naam is de keuze gevallen op Jullie Momenten Fotografie. Een logo werd ontworpen, een kleurstelling bedacht en een website in de lucht gebracht. Vooral Hiske is bezig met portretfotografie waar ze elk jaar met veel plezier heel veel families, gezinnen, stelletjes, ouders, etc. blij maakt met toffe foto's!

ga naar Jullie Momenten Fotografie

2018
|

Speciale award

In 2019 hebben wij een hele prestigieuze award gewonnen; een Bruidsfoto Award voor de categorie "emotie"! 190 bruidsfotografen hebben in totaal 1210 foto's ingezonden, en een vakjury heeft in totaal 80 foto's uitgekozen verdeeld over 8 categorieën. Onze foto heeft de meeste stemmen in de categorie "emotie" gekregen! Er gingen dus in totaal 8 fotografen naar huis met een award, en wij waren daar 1 van; hoe tof is dat?! In een zaal vol concurrenten die toch allemaal stiekem collega zijn, proberen we met z'n allen dit prachtige vak naar een hoger niveau te tillen.

bekijk onze awards

2019
|

200 bruiloften
Nicky en Tim

In 2020 hebben wij onze 200e bruiloft mogen fotograferen! Voor ons was de grote dag van Nicky & Tim dus een mijlpaal in onze 'geschiedenis'. Wat hebben we toch veel geleerd en meegemaakt met al die bruiloften :-) Op naar de volgende 200!

bekijk de bruiloft van Nicky & Tim

2020
|

Start BeeldFirma
BeeldFirma

Net als met onze portretfotografie in 2018, besloten wij in 2021 om onze zakelijke fotografie een eigen identiteit te geven. Daarvoor hebben wij BeeldFirma bedacht, en hiermee hebben onze 3 specialiteiten bruidsfotografie, portretfotografie en zakelijke fotografie allemaal een eigen plekje gekregen binnen ons bedrijfje. Hoewel zakelijke fotografie maar 5% van onze werkzaamheden betreft is een zeker een leuke afwisseling met de bruiloften en portretten.

ga naar BeeldFirma bedrijfsfotografie

2021
|

Feest!
Feest

En dus dit jaar ons 10-jarig bestaan. In cijfers: 254 bruiloften, 427 portret opdrachten en 34 zakelijke opdrachten. 181 trouwalbums gemaakt. 35 bruidsfoto awards in 3 verschillende competities en 6 portretfoto awards gewonnen. Een 10 uit 72 ervaringen bij The Perfect Wedding. Cijfers waar wij enorm trots op zijn en waar wij alleen maar van konden dromen toen wij 10 jaar geleden begonnen.

2022
|

716

Bekijk ook eens onze andere artikelen