Header Waarom wij een foto in zwart-wit soms mooier vinden

Waarom wij een foto in zwart-wit soms mooier vinden

25 oktober 2021
Foto's kan je meer laten spreken door ze zwart-wit te maken. Wij houden van pittig zwart-wit en geen flauwe grijzige zoals bij een standaard zwart-wit omzetting. In een zwart-wit foto moet wit nog wit zijn en zwart diepzwart. Maar daar gaat deze blog niet over, nee wij willen laten zien waarom zwart-wit soms mooier kan zijn en waarom. Al moeten wij toegeven dat het natuurlijk ook een kwestie van smaak is....


Bij de eerste zie je dat de kleding van de gasten kleurrijk is maar deze kleuren vragen ook je aandacht. Aandacht die wij liever bij de emotie willen hebben. Eigenlijk komt het er op neer dat wij bij een kleurrijke foto met emotie al snel voor zwart-wit gaan om zo de aandacht meer naar de emotie te trekken.
Veel emotie bij de gasten op een bruiloft
Tijdens een bruiloft smullen wij er van als de kamer zich vult met mensen die allemaal hun ding doen. Het wachten is dan op dat ene moment dat er wat gebeurd. In kleur kan de foto dan rommelig aan doen, door hem zwart-wit te maken wordt de foto rustiger en zie je meer wat er gebeurd. Maar ook als er in de achtergrond te veel gekleurde vlekken zitten komt de foto beter uit in zwart-wit.
Kind dat heel enthousiast naar de bruidstaart kijkt
Daarnaast heb je soms verschillende kleurtemperaturen. Met onze blote ogen zien wij niet dat daglicht blauw is en licht van een lamp geel. Als je alleen daglicht hebt maak je de foto gewoon wat warmer door hem geler te maken. Maar als je licht door een raam heb en er staat een lamp aan gaat dat moeilijker. Door de verschillende kleurtemperatuur is de foto te geel of te blauw. Ook bij een feest kan er door een gekleurde lamp een vervelende vlek ontstaan, een foto zwart-wit maken is dan een mooie oplossing.
Kinderen die verdrietig zijn omdat ze naar huis toe moeten
Toch werkt zwart-wit in deze gevallen niet altijd; een foto moet niet te egaal zijn belicht, er moeten schaduwen zijn en contrast, anders wordt een foto te grijzig. Als kleur weg is moet het licht en emotie de foto gaan dragen. Zijn jullie het met ons eens?
Moeder en dochter hebben plezier op de trouwdag
Broer van de bruidegom maakt de trouwauto schoon
Bruidspaar dat door de stad Rotterdam loopt
Bruidsmeisje loopt bij de cermonie naar binnen
Bruid wordt opgemaakt en dochter kijkt toe
Bruid wordt door moeder in de trouwjurk geholpen
Tijdens het aantrekken van de jurk kijkt een vriendin lief toe
Bruid wordt opgemaakt door visagiste
Vriendinnen kijken vol verwondering naar de trouwjurk
Bruidegom doet parfum op
Vader van de bruid ziet voor het eerst zijn dochter in de trouwjurk
Bruid drinkt een glas water tijdens het kappen
Bruidspaar komt aan in hun trouwauto op de trouwlocatie
Zoon en vriend van de bruidegom staan voor de spiegel en doen after-shave op
Bruid krijgt make-up op en is door een raam gefotografeerd
Huilende vriendinnen als ze de bruid zien
Zoontje van bruidspaar kijkt tijdens het ja-woord leuk naar de ambtenaar

Ook interesse in dit soort te gekke trouwfoto's?
Vul hieronder ons contact formulier in.

Foto van Hiske en Michael

Hiske & MichaelLeuk dat jullie interesse hebben in ons als jullie bruidsfotografen! Wij zijn 2 fotografen die van pure fotografie houden. Liefhebbers van natuur, warme zomeravonden en lekker eten.

Willen jullie meer weten over ons? Bekijk onze persoonlijke pagina!


710

Bekijk ook eens onze andere artikelen