Bruidspaar doet een openingsdans in een bos natuur bruid en bruidegom trouwfotografie trouwen

Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught

Ayla & Jouke
18 mei 2024
Vught is met zijn 32.000 inwoners nog maar net de status 'dorp' ontgroeid, maar heeft 3 grote trouwlocaties in petto; Landgoed Huize Bergen, IJzeren Man en de locatie waar dit bruidspaar hun bruiloft vierde: Kasteel Maurick! Niet alleen konden ze hier de hele dag vieren, inclusief klaarmaken in de ochtend, maar ook hebben Ayla en Jouke hier overnacht. Oftewel, een dag zonder reizen en daarmee geen stress met verkeer en meer tijd voor de feestelijkheden.


En feestelijkheden waren er genoeg! Het was vanaf het eerste moment al een gezellige boel omdat er ook al een aantal gasten aanwezig waren. Altijd leuk om wat mensen om je heen te hebben die lekker aan het frummelen zijn, puntjes op de i aan het zetten zijn, helpen met aankleden of toekijken.
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Nadat Ayla en Jouke zich hadden omgekleed moesten we nog even wachten tot de ceremonie; dit was namelijk het moment dat dit lieve bruidspaar elkaar voor het eerst zou zien! De overige daggasten druppelden 'binnen' en toen was het moment daar; onder het genot van een lekker zonnetje werd Ayla weggegeven door haar vader. Een moment waarbij 2 fotografen een grote plus is. Wij kunnen namelijk van het moment dat het bruidspaar elkaar voor het eerst ziet beide reacties fotograferen!

De ceremonie werd begeleid door de zus van Ayla. Altijd een te gek idee om, in plaats van een BABS van de gemeente, een familielid of een vriend(in) BABS voor 1 dag te laten zijn. Dit maakt de ceremonie een stuk persoonlijker. Die persoon staat tijdens de ceremonie wel op nummer 3 qua aandacht dus hij/zij moet dit wel aandurven 😁
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Na de ceremonie is er meestal een toast en het moment om de taart aan te snijden. Dit was bij deze bruiloft niet anders. Maar een emotionele speech mocht niet ontbreken onder de mooie Wisteria sinensis 'Alba', oftewel de Witte regen.
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
De fotoshoot hebben we gewoon in en om het kasteel gedaan. Want waarom zou je ergens naar toe rijden als je toch zo'n plek tot je beschikking hebt? Over rijden gesproken...omdat dit bruidspaar de hele dag bij Kasteel Maurick was hadden ze natuurlijk ook geen trouwvervoer nodig. Maar in de garage van Jouke's peetoom en peettante staat een oranje Volkwagen Kever cabrio. Onder andere gebruikt om tijdens Koningsdag/Koninginnedag rond te rijden en tompoucen uit te delen heb ik mij laten vertellen πŸ˜‚ Ge-wel-dig! De auto heeft er een taak bijgekregen; mooi wezen te zijn tijdens een bruiloft en dat gaat hem, net als het bruidspaar overigens, aardig af.
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Na de fotoshoot werd er relaxed verder geborreld. Altijd leuk als er kinderen bij zijn; die zijn zo lekker...kind 😁 Ook de groepsfoto's hebben wij in deze tijd gefotografeerd en daarna was het tijd voor het diner. Er waren nog een paar speeches en een spelletje tussen de gangen door die wij natuurlijk ook mee fotograferen.
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
De dag werd afgesloten met een knalfeest! De billen gingen naar de grond en de handjes in de lucht πŸ˜‚Voor ons was 22:15 de tijd om huiswaarts te keren. Lekker in Brabant dus we waren al lang en breed thuis voor wij onze glazen muiltjes zouden verliezen en onze auto in een pompoen zou veranderen. Wij hebben genoten van deze dag Ayla en Jouke, fijn dat wij er bij mochten zijn!
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
Bruiloft bij Kasteel Maurick in Vught
765Locatie:Kasteel Maurick in Vught

Bekijk ook eens onze andere blogjes