Header Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?

Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?

06 januari 2018
Denken jullie aan een fotografie duo voor op jullie bruiloft? Met deze blog willen wij jullie laten zien wat het voordeel is van twee bruidsfotografen op jullie bruiloft. Ga er maar eens goed voor zitten! Als eerste natuurlijk dat wij in de ochtend foto's bij de bruid én de bruidegom maken. Maar ook net voor de ontmoeting gebeuren er nog vaak emotionele dingen die wij buiten en binnen vastleggen met daar op volgend de ontmoeting van beide kanten! Maar het gaat nog verder dan dat.Verschil tussen second shooter en twee bruidsfotografen

Bij een second shooter gaat het meestal om een tweede fotograaf met minder ervaring of een fotograaf die niet altijd samenwerkt met de fotograaf die de opdracht heeft aangenomen. Wij werken altijd samen en zijn goed op elkaar ingespeeld; beiden professioneel met even veel ervaring. Daarom is geen van ons second shooter. Ook bij het eerste gesprek zullen wij beiden aanwezig zijn zodat je ons beter leert kennen. Je wil natuurlijk van te voren weten wie er op jullie bruiloft aanwezig zal zijn maar ook werkt het samenwerken beter als je beiden de verantwoordelijkheid voelt.

Een duo bruidsfotograaf op je bruiloft in de ochtend

Het eerste duidelijke pluspunt is natuurlijk dat wij in de ochtend foto's bij bijvoorbeeld de bruid én de bruidegom kunnen maken. Vaak wordt de bruidegom niet gefotografeerd terwijl er hele leuke fotomomentjes zijn en de wederhelft is maar al te nieuwsgierig naar de ochtend van de ander. Maar ook net voor de ontmoeting gebeuren er nog vaak emotionele dingen die wij buiten en binnen fotograferen. Natuurlijk ook na de eerste ontmoeting zijn er momenten waarbij twee fotografen meer kunnen fotograferen.

Twee bruidsfotografen tijdens de ceremonie

Tijdens de ceremonie is het voor ons ook rustiger omdat we met zijn tweeën zijn; 1 van ons zal er altijd beter voor staan zodat we minder hoeven te lopen. De kus is een moment die op de foto moet maar het is natuurlijk ook leuk om dan de reacties van de gasten te zien! Als we van elkaar weten dat de 1 er goed voor staat kan de andere er voor kiezen om de gasten mee te fotograferen. Kinderen die ringen komen brengen kunnen ook vaak onverwachtse dingen doen die de andere fotograaf wellicht kan vastleggen.

De fotomomenten die wij ook kunnen fotograferen omdat we samen zijn

De momentjes net voor de ceremonie zijn altijd erg leuk om terug te zien. Een van ons staat klaar bij de gasten om de opkomst vast te leggen. De andere blijft, als de mogelijkheid er is, bij het bruidspaar waar vaak de spanning duidelijk is te zien bij de bijna-man-en-vrouw. Nog de laatste dingen doorspreken hoe de opkomst moet verlopen of de vader van de bruid die zijn dochter vol spanning vasthoudt. Kostbare momentjes die gasten niet zien maar wij vast kunnen leggen. Een extra paar ogen zien niet alleen meer maar 2 fotografen creëren ook verschillende foto's wat voor meer dynamiek zorgt.1 moment, verschillende foto's met twee fotografen

Daarnaast hebben wij best vaak dezelfde gebeurtenis op precies hetzelfde moment maar vanuit een andere hoek. Het is natuurlijk logisch dat wij ons anders opstellen maar daar hebben wij geen afgesproken regels voor; die ontstaan gewoon! Maar ook door de focus, letterlijk een ander scherpstelpunt, anders te leggen krijg je een heel ander beeld.
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?

Michael is wel de first-autodriver en Hiske de Second-autodriver

Michael kan Hiske uit de auto laten op de locaties voordat hij parkeerplaats gaat zoeken. Soms dringt de tijd en is het erg fijn dat Hiske al klaar kan staan terwijl de auto geparkeerd wordt. Maar Michael staat ook vaak al helemaal klaar om weg te rijden naar de volgende locatie en hopt Hiske snel in. Soms is er een mogelijkheid om jullie rijdend op de snelweg te fotograferen. Michael let dan op de weg en Hiske schiet de foto's van jullie in de trouwauto terwijl we jullie even inhalen.

Wat wij zo leuk vinden na de bruiloft

Als wij thuis zijn komen alle foto's samen op één computer en daarna bekijken wij de foto's altijd samen. Vaak heeft de andere een moment ook zien gebeuren maar er zijn ook mooie momenten waar de andere niet bij was. Tof om te bekijken wat de andere er van gemaakt heeft maar ook wij vinden het geweldig om de bruiloft terug te zien! Meer ons eigenbelang natuurlijk: het samen kunnen terugkijken van deze foto's is als twee bruidsfotografen veel leuker.Na de bruiloft splitsen we onze werkzaamheden op zodat jullie de foto's snel ontvangen

Als alle foto's op de computer staan, de back-up veilig staat en wij de trouwfoto's allemaal samen bekeken hebben splitsen onze werkzaamheden op. Michael gaat de foto's selecteren; een taak die een halve dag duurt. Maar ook Hiske gaat aan het selecteren als we meerdere bruiloften achter elkaar hebben gehad. Daarna gaan de foto's Hiske's kant op want zij bewerkt alle geselecteerde foto's; een klus van minstens 1,5 dag per bruiloft. Als de foto's bewerkt zijn gaan ze weer richting Michael; hij werpt er nog een frisse blik op en doet soms nog kleine aanpassingen bij een paar foto's en maakt de foto's klaar om te versturen. Daarnaast zorgt hij voor de lay-out van het trouwalbum en verzorgt hij de administratie. Samen verzetten we zo veel werk!
Foto van Franciska & Admir

Franciska & Admir

Twee super vriendelijke, professionele mensen met oog voor spontaniteit en emotie. Wij zijn erg blij met de foto's en hebben ook veel complimenten mogen ontvangen. Hiske en Michael zijn voor ons heel de dag onzichtbaar geweest wat super fijne en échte foto's heeft opgeleverd. De communicatie was fijn en de sfeer tijdens de loveshoot relaxed, precies zoals wij dat graag wilde. Na onze bruiloft hebben we onze foto's binnen een week al op USB ontvangen. Twee toppers!
Foto van Laura & Christian

Laura & Christian

Echt een aanrader!!! 21 mei 2021 zijn ik en mijn vriendin getrouwd en met de hulp van deze twee super fotografen is onze dag een groot succes geworden. En dit alleen al nadat wij alsnog alleen de preview foto's hebben gezien (die trouwens super snel toe gestuurd zijn). In een woord geweldig. Is de 5 sterren zeker waard en meer nog. Nogmaals bedankt.

1 moment, 2 waardevolle foto's

Hieronder nog een reeks foto's waarbij je duidelijk de meerwaarde van twee bruidsfotografen kan zien. Beelden vanuit een andere hoek of andere focus doordat we ons anders opstellen maar ook omdat de andere fotograaf zich op andere momenten kan richten. Ons doel is om jullie zoveel mogelijk terug laten zien zodat het verhaal van jullie grote dag completer wordt.
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?
335

Bekijk ook eens onze andere artikelen