Bruidspaar loopt hand in hand met hun kinderen en kijken naar elkaar.

Een Belgische bruiloft

Loes en Jeroen
24 september 2022
Wij hebben ongeveer eens per jaar een bruiloft in ons buurland België en deze keer waren dat Loes en Jeroen uit Hoogstraten. Tijdens het gesprek vertelden ze al over hun ideeën met een grote tent in hun tuin. Omdat het toen donker was hadden we geen idee hoe groot de tuin was en hoe groot de tent kon worden. We kunnen nu wel vertellen dat ons huis er zeker inpaste 😁


Sommige gewoontes zijn in België anders tijdens een bruiloft. Maar in de ochtend zijn er nog geen opvallende dingen, tot de ontmoeting bij de voordeur verloopt de dag geheel hetzelfde. Bij Loes en Jeroen was de familie aanwezig en vertrokken ze gezamenlijk in een tractor met huifkar naar het stadhuis. Een hele leuke ervaring voor de aanwezige kinderen! Bij het stadhuis stonden de gasten hun al op te wachten. Hier valt al een klein ding op, tijdens de ceremonie zijn er vergeleken in Nederland veel meer gasten aanwezig. Ook komt het in Nederland niet voor dat een burgemeester je trouwt, in België gebeurt dit wel, een leuke afwisselende taak lijkt mij dat voor ze. Wel is de trouwceremonie korter, misschien wel begrijpelijk want de burgemeester heeft niet zo heel veel tijd. Maar na de ceremonie blijft iedereen wel langer op/voor het stadhuis rondhangen, een gezellig momentje. Bij Loes en Jeroen was dat met regen maar daardoor was deze leuke gewoonte niet verkort.

Na deze gezelligheid is de familie weer in de huifkar gaan zitten die ze naar de fotolocatie bracht. Het was voor ons de eerste keer dat de hele familie mee ging voor de fotoshoot en wij vroegen ons af of ze zich wel zouden vermaken als we met de shoot bezig waren. Maar laat dat maar aan de familie van Loes en Jeroen over. Een drankje en een hapje en het is gezellig! Na de shoot zijn we weer naar hun huis gegaan waar het feest in de feesttent voort werd gezet. Wat zag het er binnen prachtig uit! De gasten waren ook onder de indruk bij binnenkomst. En deze gasten blijven in België niet alleen voor een gezellige borrel, nee iedereen eet gezellig mee en blijft tot het einde van het feest. Het was een regenachtige dag maar Loes en Jeroen lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en genoten volop. Het was weer een fijne bruiloft in ons buurland!
Bruid zit voor raam van buitenaf gefotografeerd terwijl haar haar wordt gedaan.Bruid met kindje op schoot krijgt lippenstift op.Bruidsreportage tijdens het klaar maken voor de bruiloft.Haren van de vader van de bruid worden in model gebracht door kapster.Door een deur zie je de trouwjurk aan een balk klaar hangen in een kamer.Vrouw kijkt trots naar kind bij wie de haren in model worden gebracht.Bovenaanzicht van twee armen die gebakjes uit taartendoos halen.Bruidspaar loopt met paraplu vanaf hun voordeur richting straat.Tractor met huifkar met daarin de gasten van de bruiloft op een natte weg.Vrouw met kind op schoot maakt een selfie van meerdere gasten in een huifkar.burgemeester kijkt naar het bruidspaar tijdens de ceremonie in belgiëbruidspaar kust elkaar na het ja-woord gasten applaudisseren op de achtergrondbruid tekent samen met haar zoontje de trouwaktebruidspaar loopt het stadhuis uit en krijgt rijst in hun gezichtgasten gooien rijst naar het bruidspaar bij het stadhuis en lachen vrolijk.bruid staat tussen de gasten met een paraplu voor het stadhuiskindje met snoepzak staat met de rest van de gasten van de bruiloft in de regen te wachten.reportage foto van een bruidspaar bij een groene achtergrond en een foto van een bruidsjongetje bij groene achtergrond.reportagefoto van een bruidspaar van de zijkant gezien waarbij de bruidegom een beetje voor de bruid uitloopt.de bruid stapt over een grote plas water haar jurk is al een beetje viesbruidspaar tijdens de trouwreportage poseren met hun neus tegen elkaar bij een groene achtergrondbruidsmeisje tijdens de bruidsreportageeen grote witte gedecoreerde tent met lang gedekte tafels voor een bruiloft.jongetje lest zijn dorst en drinkt uit een champagneglasbruid doet enveloppen die ze van de gassen heeft gehad in een brievenbus tijdens de receptieharmonie luistert naar een speech tijdens een bruiloftbruid wordt door twee mannen opgetild de gasten staan er omheen en klappen.mensen aan de lange tafels tijdens een bruilofteen witte feesttent met mensen aan lange tafel in het donker vanaf buiten gezien.vrouw luistert aandachtig naar een vrouw die tegenover haar zit tijdens het diner.mensen aan lange tafels tijdens een bruiloft in een witte tentbruidspaar doet de openingsdans in een witte tent de gasten kijken lachend  naar ze.
654

Bekijk ook eens onze andere blogjes