Header Onze bruiloften

Onze bruiloften

Bruiloft op een boerderij in Teteringen

Als je ouders en kennissen melkveehouders zijn heb je meestal beschikking over flinke lappen tuin/grond, en bijna alle bruiloften worden dan ook (op de catering na) zelf georganiseerd. Dat het achteraf gezien meer werk is dan je dacht zal iedereen bevestigen, want je regelt de toiletten, versiering, muziek, elektra, stromend water, zitplekken, tenten, bewegwijzering en wat er nog meer bij komt kijken, wat een locatie vaak allemaal voor je regelt. En de dagen erna ben je bezig met afbreken en opruimen. Maar in deze kringen is gelukkig niemand vies van een hard werken dus dat komt allemaal goed. En zo hadden Lieke en Mark 2 mooi versierde en gezellige locaties om te trouwen en te feesten.

Huwelijk vieren bij Landgoed Huize Bergen in Vught

Het is voor ons alweer een hele tijd geleden dat wij een bruiloft hebben gefotografeerd bij Landgoed Huize Bergen in Vught. Tenminste, voor mij (Michael) dan, want Hiske gaat soms als 2e fotograaf mee met bruidsfotograaf Linda Ringelberg. Zij woont in Vught en komt daar dus vaker waardoor Hiske er nog niet zo lang geleden is geweest. Het is fijn om bij een locatie te zijn waar je de weg kent, en het is zeker een goede keuze geweest van Pleun en Tim! Want hoewel het is niet alleen een stijlvolle, maar ook een sfeervolle plek om te trouwen. Maar voordat het zover is hadden we nog een kleine tour voor de boeg.

Trouwen bij Jan en Alleman in Breda

Marieke en Rob zijn een lief bruidspaar met een roerig verleden. Ze hebben elkaar ontmoet in een afkickkliniek waar ze moesten vechten tegen drank en drugs misbruik. Verhalen waar ze heel open over zijn omdat de herinnering aan die nare tijd ze helpt te beseffen hoe goed ze het nu hebben. Op hun grote dag was dan ook goed te zien hoe rijk ze nu zijn; volledig afgekickt, huisje boompje beestje en omringd door veel familie en vrienden. En niet de randzaken kloppen; ook Marieke en Rob zelf zijn goud! Zachtaardig, begripvol, gastvrij en gewoon fijne mensen om mee om te gaan.

Bruiloft op een wijngaard

Deze zonnige zaterdag in juli bracht ons naar Breda en Etten-Leur. En wij waren al van te voren flink enthousiast gemaakt door Trix, want met haar aanstekelijke en licht chaotische enthousiasme kan ze met speels gemak iedereen meeslepen in haar grote dag. Haar hart ligt op haar tong en die tong kent weinig rust :-) En haar hart? Die is enorm want ze is zorgzaam en lief en zij doet alles om anderen het naar hun zin te maken. Laten we ook Martijn niet vergeten, die Trix goed kan afremmen waar dat nodig is, zorgt voor orde en rust en naar onze bescheiden mening een echt team met Trix vormt. 2 levensgenieters die een passende locatie hadden gevonden in wijn- en aspergeboerderij De SantSpuy.

Bruidsfotografie bij kasteel Dussen

Voor de grote dag van Pamela en Stefan gingen wij naar Kasteel Dussen toe, een plek waar wij vaker bruiloften fotograferen. De hele dag werd daar gevierd dus ook het aankleden en de ontmoeting vond daar plaats. Het kasteel is knus en gezellig, dus het is geen straf om daar te hele dag te mogen fotograferen :-) De ceremonie kan in de trouwzaal gedaan worden, maar ook op de binnenplaats of op het grote grasveld voor het kasteel. Dit bruidspaar koos voor het laatste, en ook de borrel was voor het kasteel.

Bruiloft in festival stijl in Uddel

25 juni 2022 bracht ons naar het dorpje Uddel in Gelderland. Wij hadden nog nooit van dit dorpje gehoord en veel zouden we er ook niet van zien omdat de grote dag van Sanne en Roel op 1 locatie plaats vond: Herberg 't Vossegat. De foto's hebben we wel iets verderop gemaakt bij het Uddelermeer, maar verder kwamen wij niet. Bij Herberg 't Vossegat was het prima vertoeven! Het bood slaapplekken, een feestzaal en een flink stuk grond met een tent. Echter de rest moest door het bruidspaar zelf geregeld worden, iets wat je wel kunt overlaten aan Sanne en Roel.

Bruiloft bij de Vlaamsche Spijcker

Dit bruidspaar ging op een voor ons bekende locatie trouwen: De Vlaamsche Spijcker in Dongen. Een locatie waar wij vaker komen en een fijne plek is voor het bruidspaar en hun gasten. Je vertoeft er namelijk in een rustige en groene omgeving. Tevens kun je binnen in een gave Vlaamse schuur (niet verrassend natuurlijk) en buiten in de tuin trouwen dus je kunt er altijd terecht.

Trouwen bij een kasteel

Brenda en Maarten zijn getrouwd in het modernste kasteel van Nederland; kasteel De Keverberg in Kessel! Een claim die wij niet kunnen staven natuurlijk maar het is zeker een locatie die op een toffe manier oud met nieuw combineert. Grotendeels opgeblazen in de 2e wereldoorlog en daarna geconsolideerd door de gemeente Kessel, werd dit kasteel in 2015 opgebouwd met moderne materialen zoals metaal en glas. Wat wij mooi vonden is dat je buiten weinig merkt van het moderne gedeelte. Je ziet het wel aan de buitenkant maar tijdens de borrel op 1 van de plateaus en op het veld waar getrouwd werd voelde het toch rustiek aan.

Trouwen aan het water

Dit is leuk! Vanwege corona hadden Dyrene en Bouke besloten om hun trouwdag in 2'en te splitsen. Hun 1e grote dag was op 29 mei 2020 en iets meer dan 2 jaar later was het dan eindelijk zover voor de 2e dag. Wij zien dan weer allemaal bekende gezichten en wij wisten dus al dat wij in fijne families terecht zouden komen. En het bruidspaar? Niets veranderd! :-) Ze pasten ook nog gewoon in hun trouwpak/trouwjurk. En omdat wij het omkleden al 2 jaar geleden hadden vastgelegd begonnen we deze dag meteen met de reportage.

Zonnige bruiloft in Noordwijk(erhout)

De dag voor de grote dag van Sanne en Edwin hadden wij een lange bruiloft in Lisse en Alphen aan den Rijn, en dus hadden wij een hotelletje geboekt in de buurt van Noordwijk(erhout). Zo konden wij fris en fruitig deze bruiloft fotografen. En aangezien Sanne en Edwin echte levensgenieters zijn was fris en fruitig nodig, want zo wilden zij ook hun grote dag vieren. Met het halve dorp, bij de gezelligste tentjes en genoeg vloeibaar goud. De dag begon wel rustig met het aankleden, de fotoshoot en de ceremonie, maar toen de 2 belangrijkste personen van het gezelschap eenmaal getrouwd waren kon het feest beginnen!

Bruiloft in Lisse en Alphen aan Den Rijn

Op 3 en 4 juni hadden wij 2 bruiloften achter elkaar. Nu is dat niet zo gek want dat komt regelmatig voor, maar als je beide dagen meer dan een uur heen en een uur terug moet rijden is dat erg pittig. Maar wij hadden geluk! Want de volgende dag was dichtbij de locatie van vandaag :-) Dus wij hadden een hotelletje geboekt in de buurt en een grappig detail was dat het bruidspaar toevallig in hetzelfde hotel zou overnachten! Wij zouden ze echter daar niet tegenkomen want als zij bij het hotel aankomen liggen wij al lang op 1 oor en voordat zij wakker zouden worden zouden wij al in de auto zitten op weg naar de volgende bruiloft.

Festival bruiloft in Etten-Leur

We zitten halverwege de lente en het weer wordt mooier en de dagen worden langer. Dit betekent voor ons dat wij meer bruiloften mogen fotograferen die het grootste deel van de dag buiten plaats vinden. Dit was ook de wens van Iris en Thomas en hoewel je nooit kunt zeggen of het weer wel goed genoeg is op je bruiloft hebben zij dé perfecte dag gehad. Niet te warm, niet te koud en droog! Combineer dit met veel lieve gasten, een paar foodtrucks en wat muziek en je hebt een te gekke dag met veel gezelligheid.1 2 3 4 5 6 7