Bruid houdt bruidegom van achteren vast in een groot weiland.

Gezellige bruiloft in Chaam

Ellen en Bart
22 oktober 2022
Onze laatste bruiloft van 2022 en wat een mooie afsluiter was dat! Ellen en Bart wonen samen in Chaam tegenover de melkgeitenhouderij van de ouders van Bart. En die boerderij was ook hun trouw locatie! Al dagen lang waren ze bezig met de voorbereidingen maar het eindresultaat mocht er zijn! Wat een gezellig knusse ruimtes hadden ze er van gemaakt.


Maar voordat er getrouwd ging worden vonden de voorbereiding van hun zelf plaats bij de ouders van Ellen. Bart zat met zijn gezin in de aanbouwing van het huis en Ellen en haar gezin hadden de rest van het huis tot hun beschikking. De 4 aanwezige honden vonden het maar al te spannend met al die mensen over de vloer. Die voelden de spanning natuurlijk goed aan. Het hoogtepunt van die ochtend was natuurlijk de eerste ontmoeting. De deur tussen de twee ruimtes werd geopend en daar konden ze elkaar dan eindelijk bewonderen! We hebben buiten een paar familiefoto's gemaakt en daarna zijn we richting het kapelletje van Chaam gereden waar ze een kaarsje hebben aangestoken. De volgende stop was bij de boerderij, de trouw locatie die voldoende mooie muurtjes, poorten en velden had voor een trouwreportage. Maar er was ook tijd gereserveerd om met een geit op de foto te gaan. Ellen had er een apart boeketje voor laten maken met kruiden en bloemen die een geit mocht eten; heel goed bedacht! Ik dacht dat hij zo op zou zijn maar de geit was een kieskeurige eter en niet alles viel in de smaak.

Langzaam arriveerden de gasten en werd het tijd voor ons om de flitsers klaar te zetten in de schuur waar de ceremonie plaats zou vinden. De tante van Bart trouwde het stel en wist daarbij nog veel geschiedenis op te halen van deze twee. Altijd leuk als een vriend of familielid de ceremonie doet want die weten altijd een stuk meer over de geschiedenis van het stel en ze maken de ceremonie toch iets persoonlijker. Na het ja-woord werd er getoast en taart gegeten. En ze hadden niet 1 taart... nee meerdere, iedereen van de familie had er 1 gebakken. Daar kreeg iedereen natuurlijk een beetje keuze stress van want ze zagen er allemaal veel te lekker uit. Er werd al vroeg gegeten want er stond nog een grote receptie in de planning bij Het Chaamse Wapen. Om naar deze locatie te komen hadden Ellen en Bart een huifkar achter een tractor geregeld. Erg gezellig! Omdat wij samen fotograferen kon ik mee met de huifkar en reed Michael met de auto naar de locatie want we willen natuurlijk niets missen.

Het was een bruiloft met veel gasten waarbij de receptie langzaam over ging in een feestavond. Helemaal voldaan reden we naar huis met onze geheugen kaarten vol met foto's van deze fijne dag.
Vrouw met plakroller rolt pak van bruidegom schoon.Man pakt laag tussen mensen door een glas weg tijdens de voorbereidingen van een bruiloft.Gezicht van bruid en handen van de visagist worden sterk uitgelicht door de zon.Bruid kijkt in de spiegel terwijl de visagist ijverig door werkt.Hond bij vrouw op schoot komt heel dichtbij de cameralens met zijn neus.Bruid en bruidegom ontmoeten elkaar binnen.Bruid en bruidegom tijdens de fotoshoot op de boerderij in Chaam.Bruidspaar steekt een kaarsje bij Onze Lieve Vrouw ter Sneeuw in Chaam.Bruidspaar poseert tijdens de reportage bij een oude schuurdeur.Geit eet bruidsboeket dat voor haar gemaakt in terwijl het bruidspaar lacht.Bruidspaar kust elkaar in een geitenstal in Chaam.Verschillende taarten op een tafel, de appeltaart van oma heeft een topper van een bruidspaar erop.Moeder van bruidegom kijkt nog even lachend om naar de bruid voordat ze de ceremonie oplopen.Vader van de bruid geeft een hand aan de bruidegom bij het weggeven van zijn dochter.Gasten gefotografeerd door het bruidspaar dat elkaar de hand vasthouden tijdens het ja-woord.Bruidspaar loopt samen gelukkig lachend weg na de ceremonie in een stal.Proostmoment genomen vanaf de rug van het bruidspaar richting de spreker.Vader van de bruid omhelst het bruidspaar emotioneel na zijn speech.Bruid geeft vriend een kus op zijn wang.Bruidspaar poseren met een cadeau.Een oma en vrouw kijken lachen in een krantje over het bruidspaar.Kindje zit achter een paal en kijkt boos omdat iedereen moet lachen om haar.Vrolijke gasten van een bruiloft in een huifkar richting de feest locatie.Jonge en meisje van bovenaf dammen tijden de receptie.Jongen tilt melkkan met bloemen uit de huifkar bij Het Chaamse Wapen.Gasten van de bruiloft om een staan tafel tijdens de trouwreceptie bij Het Chaamse Wapen.Twee gasten van de bruiloft prosten met bierglasen  tijdens de trouwreceptie bij Het Chaamse Wapen.Bruidspaar met glasbier in de hand lachen om een stukje.Vrienden van het bruidspaar doen een stukje tijdens de trouwreceptie bij Het Chaamse Wapen in Chaam.Bruidegom limbo danst onder de sluier van de bruid door tijdens de trouwreceptie bij Het Chaamse Wapen.Bruid met vriendinnen met bier in hun hand poseren tijdens de trouwreceptie bij Het Chaamse Wapen.Op een volle dansvloer dansen twee vrouwen samen tijdens een bruidsfeest bij Het Chaamse Wapen in Chaam.
656Haar en visagie:MyBrides in Oosterhout

Bekijk ook eens onze andere blogjes