Header Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?

Waarom 2 bruidsfotografen op jullie bruiloft?

2 camera's symbool
Denken jullie aan een fotografie duo voor op jullie bruiloft?
Met deze informatie pagina willen wij jullie uitleggen en laten zien wat het voordeel is van twee trouwfotografen op jullie bruiloft.

Verschil tussen second shooter en twee bruidsfotografen

Bij een second shooter gaat het meestal om een tweede fotograaf met minder ervaring of een fotograaf die niet altijd samenwerkt met de fotograaf die de opdracht heeft aangenomen. Wij werken altijd samen en zijn goed op elkaar ingespeeld; beiden professioneel met even veel ervaring. Daarom is geen van ons second shooter. Ook bij het eerste gesprek zullen wij beiden aanwezig zijn zodat je ons beter leert kennen. Je wil natuurlijk van te voren weten wie er op jullie bruiloft aanwezig zal zijn maar ook werkt het samenwerken beter als je beiden de verantwoordelijkheid voelt.Een duo bruidsfotograaf op je bruiloft in de ochtend

Het eerste duidelijke pluspunt is natuurlijk dat wij in de ochtend foto's bij bijvoorbeeld de bruid én de bruidegom kunnen maken. Vaak wordt de bruidegom niet gefotografeerd terwijl er hele leuke fotomomentjes zijn en de wederhelft is maar al te nieuwsgierig naar de ochtend van de ander. Maar ook net voor de ontmoeting gebeuren er nog vaak emotionele dingen die wij buiten en binnen fotograferen. Natuurlijk ook na de eerste ontmoeting zijn er momenten waarbij twee fotografen meer kunnen fotograferen.
Twee bruidsfotografen bij de ontmoeting op een bruiloft
Bruidegom regeert blij bij de eerste ontmoeting

Twee bruidsfotografen tijdens de ceremonie

Tijdens de ceremonie is het voor ons ook rustiger omdat we met zijn tweeën zijn; 1 van ons zal er altijd beter voor staan zodat we minder hoeven te lopen. De kus is een moment die op de foto moet maar het is natuurlijk ook leuk om dan de reacties van de gasten te zien! Als we van elkaar weten dat de 1 er goed voor staat kan de andere er voor kiezen om de gasten mee te fotograferen. Kinderen die ringen komen brengen kunnen ook vaak onverwachtse dingen doen die de andere fotograaf wellicht kan vastleggen.
Voorbeeld foto van twee bruidsfotografen tijdens een ceremonie
Voorbeeld van een duo bruidsfotograaf tijdens de ceremonie

De fotomomenten die wij ook kunnen fotograferen omdat we samen zijn

De momentjes net voor de ceremonie zijn altijd erg leuk om terug te zien. Een van ons staat klaar bij de gasten om de opkomst vast te leggen. De andere blijft, als de mogelijkheid er is, bij het bruidspaar waar vaak de spanning duidelijk is te zien bij de bijna-man-en-vrouw. Nog de laatste dingen doorspreken hoe de opkomst moet verlopen of de vader van de bruid die zijn dochter vol spanning vasthoudt. Kostbaren momentjes die gasten niet zien maar wij vast kunnen leggen. Een extra paar ogen zien niet alleen meer maar 2 fotografen creëren ook verschillende foto's wat voor meer dynamiek zorgt.
Voorbeeld foto van het voordeel van twee bruidsfotografen op een bruiloft
Bruid loopt met haar vader naar de bruidegom door tweede fotograaf gefotografeerd

1 moment, verschillende foto's met twee fotografen

Daarnaast hebben wij best vaak dezelfde gebeurtenis op precies hetzelfde moment maar vanuit een andere hoek. Het is natuurlijk logisch dat wij ons anders opstellen maar daar hebben wij geen afgesproken regels voor; die ontstaan gewoon! Maar ook door de focus, letterlijk een ander scherpstelpunt, anders te leggen krijg je een heel ander beeld.
Gasten kijken naar bruidspaar dat elkaar bruidstaart voert
Bruidegom krijgt hapje bruidstaart van bruid

Michael is wel de first-autodriver en Hiske de Second-autodriverMichael kan Hiske uit de auto laten op de locaties voordat hij parkeerplaats gaat zoeken. Soms dringt de tijd en is het erg fijn dat Hiske al klaar kan staan terwijl de auto geparkeerd wordt. Maar Michael staat ook vaak al helemaal klaar om weg te rijden naar de volgende locatie en hopt Hiske snel in. Soms is er een mogelijkheid om jullie rijdend op de snelweg te fotograferen. Michael let dan op de weg en Hiske schiet de foto's van jullie in de trouwauto terwijl we jullie even inhalen.
trouwauto met bruidspaar rijdend op de weg

Wat wij zo leuk vinden na de bruiloftAls wij thuis zijn komen alle foto's samen op één computer en daarna bekijken wij de foto's altijd samen. Vaak heeft de andere een moment ook zien gebeuren maar er zijn ook mooie momenten waar de andere niet bij was. Tof om te bekijken wat de andere er van gemaakt heeft maar ook wij vinden het geweldig om de bruiloft terug te zien! Meer ons eigenbelang natuurlijk: het samen kunnen terugkijken van deze foto's is als twee bruidsfotografen veel leuker.
Scherm vol foto's van een bruiloft

Na de bruiloft splitsen we onze werkzaamheden op zodat jullie de foto's snel ontvangenAls alle foto's op de computer staan, de back-up veilig staat en wij de trouwfoto's allemaal samen bekeken hebben splitsen onze werkzaamheden op. Michael gaat de foto's selecteren; een taak die een halve dag duurt. Maar ook Hiske gaat aan het selecteren als we meerdere bruiloften achter elkaar hebben gehad. Daarna gaan de foto's Hiske's kant op want zij bewerkt alle geselecteerde foto's; een klus van minstens 1,5 dag per bruiloft. Als de foto's bewerkt zijn gaan ze weer richting Michael; hij werpt er nog een frisse blik op en doet soms nog kleine aanpassingen bij een paar foto's en maakt de foto's klaar om te versturen. Daarnaast zorgt hij voor de layout van het trouwalbum en verzorgt hij de administratie. Samen verzetten we zo veel werk!
bruidspaar Janet en Michiel

Janet & Michiel


quote symbool    Eerst was ik bang dat twee fotografen wat overdreven zou zijn, maar wat zijn we blij dat we twee fotografen hadden! Zo heb je o.a. foto's bij de voorbereidingen van zowel de bruid als de bruidegom. En ook als je elkaar voor het eerste ziet heb je ook van beide kanten de reactie op de foto staan. Dat is erg leuk. quote symbool
bruidspaar Saskia en Richard

Saskia & Richard


quote symbool    Vooral om sommige momenten vanuit 2 verschillende invalshoeken tegelijkertijd te hebben is een héél groot pluspunt aan twee fotografen op jullie trouwdag. De foto's zijn fantastisch en we kregen ze ook al vrij snel binnen. Nogmaals enorm bedankt Hiske en Michael! quote symbool

1 moment, 2 waardevolle foto's

Hieronder nog een reeks foto's waarbij je duidelijk de meerwaarde van twee bruidsfotografen kan zien. Beelden vanuit een andere hoek of andere focus doordat we ons anders opstellen maar ook omdat de andere fotograaf zich op andere momenten kan richten. Ons doel is om jullie zoveel mogelijk terug laten zien zodat het verhaal van jullie grote dag completer wordt.

Bruidegom opend de deur bij de eerste ontmoeting
Bruidegom ziet zijn bruid voor het eerst

Bruidspaar poseert met oma
Arm van oma achter de rug van de bruid

Bruidegom komt met hond de ceremonie op
Bruid met vader kijkt hoe bruidegom in de verte de ceremonie inloopt

Bruidspaar die de kerk uitloopt van achteren gefotografeerd
Bruidspaar die de kerk uitloopt van voren gefotografeerd

Bruidspaar snijdt bruidstaart aan
Gasten kijken hoe bruidspaar taart aansnijdt

Reactie van bruidspaar als ze de ringen aangeboden krijgen
Reactie van ringen-meisje tijdens de ceremonie

Bruidspaar kust elkaar bij foodtruck
Bruidspaar kust elkaar gezien vanuit een foodtruck

Bruidegom kijkt op zijn horloge net voor ontmoeting
Bruid kijkt lachend richting bruidegom

Bruid schuift ring om vinger bruidegom
Bruid schuift ring om tijdes ceremonie gasten op de achtergrond

Eerste ontmoeting bruidspaar dichtbij gefotografeerd
Eerste ontmoeting van bruidspaar met hun gasten

Bruidspaar loopt door een haag van mensen
Bruidspaar vanachteren gezien lopend door een haag van mensen

Moeder tekent trouwakte
Bruidspaar kijkt naar moeder die trouwakte tekent

Vader geeft hand van dochter aan bruidegom
Bruidspaar kijkt naar vader die dochter weggeeft

Bruidegom komt aan bij bruid in trouwbusje
Bruid wacht vol spanning op haar bruidegom

Bruid komt tevoorschijn tijdens de eerste ontmoeting
Reactie van bruidegom en daggasten tijdens de eerste ontmoeting