Header Wij staan in de top 10 van beste bruidsfotografen van de Benelux in 2022

Wij staan in de top 10 van beste bruidsfotografen van de Benelux in 2022

Wij behoren tot de 10 beste bruidsfotografen van de Benelux in 2022!

Dankzij de 11 Masters of Wedding Photography Awards die wij in 2022 hebben gewonnen staan wij op een gedeelde 6e plaats in de top 10 van bruidsfotografen die de meeste awards gewonnen hebben. Een geweldige prestatie die ons in een lijstje zet met top bruidsfotografen als Marnix de Stigter en Jill Streefland.

Natuurlijk zijn wij trots en blij om op de 6e plaats te staan in de top 10 van beste trouwfotografen van de Benelux in 2022. De 'community' van de Masters of Wedding Photography tilt elkaar naar een hoger niveau waardoor de bruidsparen ook steeds betere fotografen/foto's krijgen. Toch zullen wij niet op onze lauweren gaan rusten, want nog belangrijker dan deze awards en titels zijn de ervaringen van onze bruidsparen. Wij zijn er meestal de hele trouwdag bij en de bruidsparen zullen het prettig moeten vinden om ons om zich heen te hebben, naast de kwaliteit van de fotografie.
top 10 Masters of Wedding Photography
Fotografen moeten bewijzen dat ze topkwaliteit kunnen leveren, bij verschillende bruiloften door het gehele jaar heen. Het niveau in de Benelux is ongelooflijk hoog! De hedendaagse bruidsfotografen zijn échte topsporters in de fotografie. Er wordt veel van je gevraagd als bruidsfotograaf, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is, zonder te veel op te vallen. Je moet als fotograaf zelf als het ware onzichtbaar blijven. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel getalenteerde bruidsfotografen in de Benelux aan het werk zijn en echt bijzondere beelden willen maken voor de bruidsparen.

Christiaan de Groot, medeoprichter Masters of Wedding Photography
top 10 Masters of Wedding Photography Bij de Masters of Wedding Photography kun je je niet aanmelden als bedrijf, vandaar dat alleen Hiske hier genoemd wordt

De verhalen achter deze 2 foto'sAchter elke foto zit een verhaal of een beleving. Op het moment van schrijven hebben wij al meer dan 150.000 foto's geleverd aan onze bruidsparen en als wij een willekeurige bruiloft opnieuw bekijken na een lange tijd komen er weer allemaal herinneringen naar boven. Dit is 1 van de dingen die ons werk zo leuk maakt; je leert zo veel mensen kennen en je krijgt zo veel persoonlijke verhalen mee. Van heel veel foto's weten wij nog de gedachte, ervaring of verhaal achter en hieronder hebben wij van 2 award winnende foto's ons verhaal verteld.
bruidspaar zit met hun voeten in een zwembad waarbij de foto onderwater is genomen Trash the Dress reportage Jolinde en Dirk (bekijk de blog)
Deze foto is gemaakt tijdens een hele bijzondere trash-the-dress reportage. Het bruidspaar had voor 2 uur voor openingstijd een openlucht zwembad helemaal voor zichzelf geregeld wat al een hele prestatie is. Maar dat ze ons ook voor de volle 2 uur de vrije hand gaven en soms koukleumend in hun natte bruidskleding geduldig al onze ideeën uitvoerden was helemaal indrukwekkend. Met een camera in een waterdichte huls mocht ik de foto's in het water en onder water maken. Wij waren bang dat het water niet helder genoeg zou zijn maar het water van dit maagdelijke zwembad was glashelder. Bij deze foto is er een kleine hint dat het een bruidspaar betreft, maar je ziet het wel meteen. Er zijn zo veel toffe foto's uit deze reportage gekomen dat dit een geweldige ervaring was!

Michael
bruidspaar zit met hun voeten in een zwembad waarbij de foto onderwater is genomen Bruiloft Laura en Roelof (bekijk de blog)
Bij deze foto is het verhaal anders dan je misschien denkt. Je ziet een vader die zijn dochter emotioneel knuffelt en een emotionele moeder op de achtergrond. Deze emotie zou dan van trots en geluk kunnen zijn. Huilen kan je van geluk en blijdschap, maar ook van verdriet. De vrouw op de achtergrond is niet haar moeder maar haar tante. Haar moeder is juist de persoon die gemist wordt op dit moment want de bruid had haar moeder te vroeg verloren. De bruid zei nog voor deze first-look met haar vader: "Mijn vader zie ik nooit emotioneel". Deze emoties had ik helemaal niet verwacht en ontroerde mij ook. Foto's maken bij emotie van geluk weerhoud mij er niet van om dichtbij te fotograferen maar bij verdriet is het lastiger om dichtbij te fotograferen. Tijdens dit moment ben ik toch steeds dichterbij gegaan al koste het mij wat moeite.

Hiske