Header Kinderen op jullie bruiloft

Kinderen op jullie bruiloft

Of het nu je eigen kinderen zijn of dat je veel neefjes en nichtjes hebt, je dag kan iets anders lopen dan een grote dag zonder kinderen. En waar jullie de gasten meestal kunnen vermaken met muziek, drankjes en knabbels, hebben kinderen iets andere wensen :-)

Dit artikel is een beetje 2-delig: Er staan wat tips in en jullie kunnen teruglezen hoe wij omgaan met kinderen betreffende de fotografie.

Zorg voor vermaak.

Een open deur, maar de meeste kinderen moeten iets te doen hebben. Een beetje stil zitten op een stoel zit er niet in :-) We hebben heel veel soorten vermaak langs zien komen; van springkussen tot tekentafel, en van zwembadje tot een goochelaar! Natuurlijk is het afhankelijk van de leeftijden, locatie en temperatuur, maar het maakt de meeste kinderen niet zo veel uit. Als jullie voor een locatie met een speeltuintje, activiteitenruimte of kinderhoek hebben gekozen hoeven jullie al minder te regelen!

Foto van 2 kinderen die balletjes gooien
Foto van een kind aan een tekentafel
Foto van een goochelaar en een kind
Foto van een kind dat tekend
Foto van 2 kinderen die spelen
Foto van de gasten die spelletjes spelen

Niet poseren en in scène zetten.

Eigenlijk geldt dit voor iedereen, maar bij kinderen wil het nog wel eens voorkomen dat ouders de kinderen aansporen om iets specifieks te doen. Meestal is dit: "Kijk naar de fotograaf en lachen!" Wij leggen de momenten vast zoals ze zijn, ook bij kinderen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen geposeerde foto's van jullie kinderen worden gemaakt. Dit is gereserveert voor de reportage, maar ook gedurende de dag mag iedereen op onze schouders tikken om even op de foto te gaan met kinderen. Laat de kinderen de rest van de dag lekker kind zijn; wij zullen ze zeker niet vergeten!

Foto van 2 kinderen op een trap
Foto van 2 kinderen in een tuin
Foto van een kind dat een armbandje omdoet
Foto van de bruid met een kind dat een kado uitpakt
Foto van kinderen in een kerk
Foto van een kind met props

De reportage/fotoshoot met kinderen.

Bij de reportage/fotoshoot willen jullie hoogstwaarschijnlijk ook met jullie kinderen, bruidskinderen, peetkinderen, etc. op de foto. Neem dan iemand mee die de kinderen kan overnemen en eventueel de kinderen kan meenemen na 20/30 minuten. Dit is namelijk meestal de maximale aandachtsspanne, en daarna willen ze lekker gaan spelen of dergelijke. Dan kunnen we de resterende tijd met jullie verder gaan, zodat jullie elkaar de volle aandacht kunnen geven.

Tijdens de reportage kunnen kinderen niet meewerken, vanwege kind zijn :-) Soms vinden ouders dit niet prettig omdat ze een bepaalde pose of foto in gedachten hebben. Maar het is belangrijk om vooral het kind niet te pushen. Dit heeft meestal toch niet het gewenste effect, terwijl hierdoor het kind een hekel kan krijgen aan ons; de fotografen. Dit zal gedurende de dag een negatief effect hebben als we hem of haar willen fotograferen.

Reportagefoto van een lopend bruidspaar met een kind
Reportagefoto van een bruidspaar met 3 kinderen
Reportagefoto van een bruidspaar met 3 kinderen
Reportagefoto van een vader met zijn zoon
Reportagefoto van een bruidspaar met 2 kinderen
Reportagefoto van een gezin

Wel of geen kinderen?

Het is vaak een lastige keuze om te beslissen of jullie wel of niet de kinderen van familie en vrienden mee uitnodigen. Natuurlijk hangt het af of jullie zelf wel of geen kinderen hebben, welke leefijd(en) de kind(eren) hebben en welke band jullie met de andere kinderen hebben. Enkele voordelen zijn dat je gasten geen oppas hoeven te regelen en dat kinderen op een bruiloft gewoon cute zijn! Maar kinderen kunnen de sfeer verstoren en de ouders hebben vaak minder aandacht voor het bruidspaar omdat ze met hun kinderen bezig zijn. Wij hebben geen voorkeur voor wel of geen kinderen op een bruiloft; wij leggen alles journalistiek vast en daarbij maakt het niets uit welke leeftijd ons onderwerp heeft :-)

Foto van een hoop kinderen bij een bruid
Foto van een verlegen kind tijdens de ceremonie
Foto van een kind dat de bruidegom feliciteerd met een kus
Foto van een kind in de regen met een paraplu
Foto van een kind dat de ringen komt brengen
Foto van een opa die een slapend kind uit de auto haalt